Tartrà- Enovit Mestre
Tartrà- Enovit Mestre

Experts en la gestió de matèries tartàriques

En gestionem l'emmagatzemament i recollida al vostre celler

A Enovit Mestre oferim un servei complet de gestió de matèries tartàriques, adaptat a les necessitats dels cellers. Subministrem dipòsits a mida per facilitar la recollida directa dels subproductes: contenidors IBC de 1.000 litres per a formats líquids i box de 500 kg per a sòlids.

Un cop plens, ens encarreguem de la recollida ràpida en 24 hores, amb furgoneta o camió segons el volum, per garantir una logística eficient i àgil. Posteriorment, duem a terme la gestió i selecció del material recollit, assegurant-ne el correcte tractament.

Compra de tartrà natural, bitartrat i tartrat de calci

Oferim un tracte molt proper amb els cellers per a una gestió còmoda i eficient

Tartrà natural

El tartrà natural és el nom que rep el bitartrat potàssic cristal·litzat que es forma de manera espontània durant l’elaboració del vi, sobretot quan el vi es refreda. Aquest procés, conegut com a precipitació tartàrica, pot durar setmanes o mesos, i dona lloc a uns cristalls sòlids que s’acumulen al fons dels dipòsits, les tines o les botes.

El tartrà natural és un subproducte 100% natural que sorgeix del propi procés de vinificació i que, un cop recollit i purificat, s’utilitza com a matèria primera per extreure àcid tartàric, molt valorat en els sectors alimentari, farmacèutic i enològic. La seva gestió adequada permet recuperar un recurs valuós i contribuir a una vitivinicultura més sostenible.

Bitartrat

El bitartrat líquid, també anomenat tartrà líquid, és una solució natural rica en bitartrat potàssic, un compost que es genera durant el procés de vinificació a partir de l’àcid tartàric present en el raïm. A diferència del tartrà sòlid (els cristalls que es dipositen al fons dels dipòsits o botes), el tartrà líquid es troba dissolt en forma de mares o sediments fluids que es generen al final de la fermentació o durant el trasbals del vi.

Aquest líquid pot contenir una alta concentració de bitartrats i és una matèria primera valuosa per a l’extracció d’àcid tartàric natural, molt utilitzat en la indústria alimentària, farmacèutica i enològica. La seva recollida i gestió adequada contribueixen a la sostenibilitat del sector mitjançant l’economia circular.

Tartrat de calci

El tartrat de calci és una forma de precipitació controlada de bitartrat potàssic obtinguda mitjançant l’addició de calci (hidròxid de calci) a subproductes líquids del vi com ara les mares o el tartrà líquid. Aquesta reacció química fa que els bitartrats presents en dissolució es transformin en tartrat càlcic, un compost sòlid insoluble que pot ser fàcilment recollit i assecat.

Aquest producte representa una via eficient de recuperació de bitartrats a partir de fraccions líquides del procés de vinificació. La seva obtenció permet aprofitar subproductes que, altrament, serien difícils de gestionar, convertint-los en una matèria útil per a la indústria. A més, el tartrat de calci és un clar exemple de valorització de residus, reforçant així el compromís amb la sostenibilitat i l’economia circular dins del sector vitivinícola.

Contacta amb nosaltres per obtenir més informació

Comprem i recollim matèries tartàriques de cellers a tot Catalunya